Terugblik op de ALV van 30 maart

Op de ALV van 30 maart werden een aantal belangrijke zaken besproken.
Ons raadslid Wypke Zuidweg vertelde over de dilemma’s die spelen in het sociaal domein. Hieronder vallen onder meer de jeugdhulp, de maatschappelijke ondersteuning vanuit de Wmo en de “Participatie”. Er dreigen forse tekorten te ontstaan door de lage uitkering van de Rijksoverheid enerzijds en de groeiende hulpvraag anderzijds. Voor bepaalde voorzieningen  zal een scherpere beoordeling nodig zijn om de kosten niet uit de hand te laten lopen. Het ligt in de bedoeling om vanuit P21 nog voor de zomer een speciale avond te organiseren over het Sociaal Domein.

Ook is het bestuur van P21 vernieuwd: Arjen Hussem trad terug als penningmeester, hij is vorig najaar fractie-assistent bij P21 geworden. Nieuwe bestuursleden zijn Harrie Eikelhof en Rob van Mourik. Erik Alsema en Vincent Bijlo blijven nog maximaal een jaar aan als bestuurslid, zodat in de aanloop naar de verkiezingen van 2022 hun ervaring beschikbaar blijft.

Verder zijn commissies geïnstalleerd voor de werving van nieuwe kandidaten voor de kieslijst en voor het opstellen van het nieuwe verkiezingsprogramma.

Hebt u zelf interesse om actief te worden in de lokale politiek of weet u iemand in uw omgeving, laat het ons weten. Zoals u in deze nieuwsbrief hebt kunnen lezen, spelen er juist ook lokaal grote vraagstukken: rond woningbouw, de energietransitie en de sociale zorg.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.