P21 neemt initiatief voor Groenfonds

 

Er is door P21 een plan ingediend om een nieuw soort Groenfonds in te richten dat met financiële steun van Gemeente, bedrijven en burgers moet zorgen voor een groener Bunnik. Dit fonds moet zich niet alleen richten op aanplant van bomen, maar ook aanleg van struiken, bloemenweiden, poeltjes en speelgroen ondersteunen. Het idee hierachter is dat op die manier vooral de ecologische kwaliteit en de biodiversiteit van de natuurlijke omgeving in Bunnik kan worden verhoogd.
Het initiatief is neergelegd in een motie van P21 die afgelopen donderdag (8 maart) door de Gemeenteraad unaniem is aangenomen. In de motie wordt het college van B&W wordt gevraagd om de opzet van zo’n nieuw Groenfonds te onderzoeken. Door actieve betrokkenheid van burgers en lokale bedrijven wordt de basis voor het Groenfonds verbreed, niet alleen in financiële zin, maar ook bij de inrichting en het beheer van het groen.

Het idee van een breed Groenfonds dat zich richt op ecologische kwaliteit, is ontwikkeld door Inge Verhoef, kandidaat-raadslid van P21. Zij heeft het idee vorm gegeven in nauw overleg met de belangengroep Bunnik Natuurlijk, die zich inzet voor een groener Bunnik. Ook borduurt het plan voort op een eerder initiatief voor een bomenfonds, dat in 2017 was geopperd door Nicky van der Voort, raadslid vanuit P21. 

Nog geen reacties

P21 waardeert het als u een reactie geeft. Wel verwachten wij dat u zich aan algemeen geldende fatsoensnormen houdt.

Reageren?

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.