Q&A Rhijnhaeghe

 

Q: Wavindt P21 dat er moet gebeuren met de voormalige kantoorlocatie ‘Rhijnhaeghe’?

 

A: P21 is voor duurzame nieuwbouw op het terrein van Rhijnhaeghe. Op dit moment zit de Bunnikse huizenmarkt op slot: er zoeken veel meer mensen een huis dan het aantal huizen dat beschikbaar is. P21 wil het buitengebied zo groen mogelijk houden en wil daarom eerst de mogelijkheden benutten die er zijn voor nieuwbouw binnen de bebouwde kom. Rhijnhaeghe is zo’n mogelijkheid.

 

Q: Wat gaat er gebouwd worden en voor wie?

A: Het plan van de projectontwikkelaar bevat 91 woningen, waarvan 30 procent sociale huurwoningen. Hieraan heeft Bunnik een groot tekort, waardoor mensen met lagere inkomens grote moeite hebben om in Bunnik een woning te vinden. Ook komen er woningen in de middenhuur-sector, rijtjeshuizen en twee-onder-een-kappers, en zullen er seniorenwoningen worden gebouwd. Op dit moment hebben zich al 420 mensen ingeschreven, waaruit blijkt dat er grote behoefte is aan dit project. De projectontwikkelaar geeft inwoners van Bunnik voorrang bij de inschrijving voor de woningen. Op die manier komen er dus ook weer andere huizen beschikbaar op de huizenmarkt als zij in de toekomst verhuizen naar Rhijnhaeghe.

 

Q: Hoe komt het er van buiten uit te zien?

 A: Volgens het plan dat er nu ligt, komen er aan de Kennedylaan rijtjeshuizen te staan en aan de achterzijde (grenzend aan de Hoefijzerlaan) komen twee-onder-een-kapwoningen. De appartementen zullen grenzen aan de Provinciale weg en Van Zijldreef. De hoogte van het appartementencomplex wordt beperkt tot vier verdiepingen, met een klein accent van vijf en van drie hoog om de lijn van de gevel te doorbreken.  P21 vindt duurzaamheid belangrijk. Er komen zonnepanelen op het dak en er zullen oplaadpunten komen voor elektrisch vervoer.

 

Voor de toekomstige bewoners van de appartementen is het fijn dat zij een buitenruimte hebben. Daarom is er in het plan gekozen voor een openbare groene binnenruimte tussen de gebouwen. Hier kunnen mensen beschut genieten van de zon en kunnen kinderen veilig spelen. De bomen rondom het huidige gebouw blijven op één na allemaal behouden.

 

Q: Wat is de status van de plannen?

 A: Voor de zomer heeft de gemeenteraad over de kaders voor de plannen gesproken. Daaropvolgend zijn er rond de 400 zienswijzen ingediend door inwoners. Deze worden nu bekeken door de gemeente. Dit voorjaar zal de gemeenteraad beslissen over de zienswijze en het wijzigen van het bestemmingsplan. Daarna start de ontwerpfase, inclusief bezwaarprocedure. Kortom, de schop gaat nog niet direct in de grond, maar er worden concrete stappen gezet. P21 zal er in de gemeenteraad op toe blijven zien dat de uiteindelijke bouwplannen bijdragen aan een gevarieerd en duurzaam woningaanbod in Bunnik, met aandacht voor starters, mensen met een lager inkomen en senioren.

 

Nog geen reacties

P21 waardeert het als u een reactie geeft. Wel verwachten wij dat u zich aan algemeen geldende fatsoensnormen houdt.

Reageren?

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.