Update vanuit de fractie: Visie ‘Traverse’ deel 2 (besluit)

Afgelopen donderdag, 22 juni 2023, stemde een meerderheid in de gemeenteraad vóór een mobiliteitsvisie voor de Traverse (provinciale weg door het centrum van het dorp Bunnik) en ook vóór stappen richting de aanleg van een doorfietsroute langs de Traverse. (Voor meer achtergrond lees ons nieuwsbericht van 5 juni 2023). Raadsbesluiten zijn politieke besluiten. Zij zijn vaak complex en kunnen meerdere met elkaar verbonden deelbesluiten bevatten. Het besluit afgelopen donderdag moest antwoord geven op de volgende vragen:

(1) Willen wij deze Visie gebruiken als toetsingskader voor herinrichting van de Traverse (met de kennis dat de herinrichting in stapjes over vele jaren gaat plaatsvinden en dat er nu nog lang niet voldoende geld is voor de volledige herinrichting)?

(2) Willen wij (uiterlijk september 2023) provinciale subsidie aanvragen en ook gemeentelijke geld beschikbaar stellen voor het aanleggen van de doorfietsroute?

(3) Willen wij met bijbehorende kosten een ontwerp maken voor de doorfietsroute, uitzoeken hoe problemen die nu zijn voorzien door de aanleg van de route opgelost kunnen worden en – mits de raad dan met het ontwerp instemt – de doorfietsroute aanleggen?

(4) Willen wij geld beschikbaar stellen voor het opstellen van een plan om inzicht te geven in de stappen die nodig zijn om alle wensen die in de Visie staan op termijn te kunnen realiseren?

Na veel wikken en wegen heeft de gemeenteraad zich op dit onderwerp in twee kampen verdeeld. Aan de ene kant een meerderheid van de P21-fractie en de voltallige fracties van D66 en VVD. Die hebben er vertrouwen in dat de nu voorziene knelpunten bij het inpassen van de doorfietsroute opgelost kunnen worden en zien graag dat er gebruik wordt gemaakt van de provinciale subsidie om de doorfietsroute te kunnen realiseren. De overige raadsleden hebben dit vertrouwen niet en wilden niet instemmen met (2) en (3). De fractie van P21 heeft besloten de fractieleden de ruimte te geven zelf te kiezen hoe zij wilden stemmen. Het besluit, inclusief (2) en (3), is uiteindelijk door de raad aangenomen met 10 stemmen vóór en 5 stemmen tegen.

Fractie P21

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.