Saai is het nooit

Over het reilen en zeilen van raadswerk is veel te zeggen, maar saai is het nooit. Als P21-fractie werken wij samen met onze wethouders aan het realiseren van onze verkiezingsbeloftes. Ook houden wij actuele ontwikkelingen in de gaten. Wij praten met mensen. Wij wegen verschillende belangen tegen elkaar af. Wij volgen onze eigen koers maar moeten ook bereid zijn tot compromis. Meerderheden zoeken. Samen eruit komen.

De wereld van de politiek is een wereld van vragen stellen, overleggen, onderwerpen agenderen, moties en amendementen opstellen, onderhandelen. Wij werken conform afspraken en regels die bedoeld zijn het democratische proces te ondersteunen (hoewel het soms voelt of die ons tegenwerken…). Wij nemen je enigszins mee in het werk van de fractie door middel van een aantal cijfers:

Sinds de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022 hebben de fractieleden van P21 meer dan 120 keer vergaderd, 80 formele besluiten genomen en 45 keer formele ‘instrumenten’ ingezet (ter ondersteuning van besluitvorming of om de koers te beïnvloeden).

Het aantal telefoontjes, appjes, e-mails en informele bijpraatmomenten zijn natuurlijk niet bij te houden, maar het zijn er veel!

Wil je meer weten over het werk van de fractie deze raadsperiode? Lees hier verder of neem contact met ons op.

Fractie P21

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.