Raadspraat: Mijn week (Joost Lubbers)

Voor mij, als gemeenteraadslid met de portefeuille sociaal domein, was afgelopen week (week 41, 9 tot en met 15 oktober) druk en inspirerend. Vier avonden mocht ik, naast mijn reguliere werkzaamheden overdag, voor of namens de raad op verschillende plekken aanschuiven. Een aantal lopende zaken van deze week wil ik bij deze graag uitlichten:

Maandagavond is altijd onze fractievergadering en actueel is dat we binnenkort in de raad de begroting gaan behandelen. Daarbij gaan moeilijke (sociale) keuzes gemaakt worden. Hopelijk komt er in de komende tijd over bepaalde zaken meer duidelijkheid en kunnen er weloverwogen besluiten genomen worden.

Op dinsdagavond was er een drukbezochte en inspirerende netwerkbijeenkomst van BunnikSamen. Het gepresenteerde werkplan is aantrekkelijk en doordacht. Ook was het mooi om te zien dat zoveel mensen zich willen inzetten! Ik kan het iedereen aanraden om zich als vrijwilliger aan te melden bij één van de diverse nuttige initiatieven. Neem daarom een kijkje op www.bunniksamen.nl .

Afgelopen woensdagavond was er een regionale raadsinformatieavond van de Regionale Sociale Dienst in het AZC van Leersum. Naast belangrijke informatie over schuldhulpverlening, werk en inkomen zijn we ook bijgepraat over de energietoeslag die binnenkort weer aangevraagd kan worden door huishoudens die hier recht op hebben.

Op donderdagavond stond er een raadsvergadering gepland. Daarbij is o.a. een wijziging vastgesteld van de Verordening doelgroepen nieuwbouw, sociale koop, sociale huur en middenhuur. Hopelijk komen specifieke groepen woningzoekenden hierdoor uiteindelijk makkelijker aan een woning.

Op vrijdagavond stond er even niets gepland en kon ik wat reflecteren op de afgelopen week. Daarbij kwam ik vooral tot de slotsom dat er goede, sociale dingen spelen maar dat er nog genoeg te doen is. Gelukkig is er geen reden om aan te nemen dat hier niets mee gebeurt.

Gezien de titel moet ik nu volledigheidshalve ook iets melden over mijn weekend. Mede omdat dit een Raadspraat is laat ik dat voor nu maar even achterwege! Mocht u echter vragen of opmerkingen hebben dan kunt u mij via j.lubbers@bunnik.nl wel contacten. 7 dagen in de week.

Joost Lubbers, Raadslid P21

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.