Raadspraat: Jaar van uitvoering (Casper de Kok)

Afgelopen dinsdag hadden we de nieuwsjaarreceptie van de gemeente. En de burgemeester heeft in zijn nieuwjaarstoespraak mij geïnspireerd om ook terug te kijken op het afgelopen jaar en vooruit te kijken naar het aankomende jaar. Niet alleen om een overzicht te geven van wat er allemaal wel niet gebeurt in de gemeenteraad, maar ook vooral om te laten zien wat wij doen en welke keuzes wij maken met uw stem.

Om te beginnen met het terugkijken. We hebben het masterplan kersenweide vastgesteld. We hebben een plan gemaakt voor 48 sociale flexwoningen voor het gemeentehuis. We hebben de mobiliteitsvisie voor de traverse vastgesteld. We hebben programma Bunnik klimaatneutraal 2040 vastgesteld. We hebben de Gebiedsvisie stationsomgeving vastgesteld en we gaan voor 90 extra bedden voor vluchtelingen in Bunnik zorgen.

En waar 2023 vooral een jaar vol nieuwe plannen was, zal 2024 hopelijk het jaar worden van uitvoering. Dus laten we beginnen met bouwen in de kersenweide, zodat bijna 3000 mensen binnenkort een nieuw huis kunnen vinden. Dus laten we die 48 flexwoningen bouwen, zodat jongeren en starters eindelijk uit huis kunnen. Dus laten we de provinciale weg nog mooier maken en de beste fietsroutes van het hele land aanleggen. Dus laten we zorgen dat we concrete maatregelen gaan nemen, zodat we zo snel mogelijk naar een klimaatneutraal Bunnik gaan. Dus laten we stappen zetten in het stationsgebied om te zorgen dat we nog meer nieuwe buren mogen verwelkomen in onze gemeente. Dus laten we mensen die hiernaartoe zijn gevlucht verwelkomen. En laten we in gesprek blijven over al deze thema’s.

Want dat is de raad waar jullie bijna 2 jaar geleden voor hebben gekozen. Een raad en een gemeente die het over kleine en grote projecten wil hebben en een raad die ervoor wil zorgen dat er grote positieve veranderingen komen in Bunnik. Een raad waar ik heel trots op ben om deel van uit te maken.

Casper de Kok, Raadslid P21

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.