Blijf op de hoogte, word lid van onze online community!

Om effectiever met onze leden te kunnen communiceren hebben wij een WhatsApp community opgericht. Met deze online ‘community’ kunnen wij als bestuur en fractie korte, belangrijke en actuele aankondigingen over het werk van P21 en de lokale politiek makkelijker met leden delen. Denk bijvoorbeeld aan een herinnering voor een ledenbijeenkomst of een kort bericht over een actuele politieke kwestie.

Hoe werkt de community?
Wij beginnen met een ‘aankondigingskanaal’. Dit geeft minder ruis dan een WhatsApp-Groep. Je krijgt alléén korte aankondigingen vanuit het bestuur en de fractie. Andere deelnemers kunnen geen berichten plaatsen en kunnen niet reageren op berichten (anders dan een ‘emoji’ plaatsen). Wil je geen aankondigingen meer ontvangen? Dan kun je op elk gewenst moment uit de community stappen.
Op termijn kunnen wij desgewenst meerdere WhatsApp Groepen toevoegen onder de community. Denk bijvoorbeeld aan een groep voor een bepaalde thema. Deze groepen werken dan wel volgens de gebruikelijke WhatsApp-Groep-regels.
Deze community is alleen voor P21-leden, een beheerder moet aanmeldingen voor deelname goedkeuren. Andere leden van de community kunnen niet zien dat jij lid bent. Alleen de beheerders kunnen dit zien, tenzij je reageert met een emoji op een bericht in de aankondigingskanaal; dan kunnen andere leden je naam (bij de emoji) wel zien. Of als wij later met groepen gaan werken en je lid bent van een groep: alle deelnemers van een groep kunnen elkaars namen zien.

Waarom WhatsApp?
Wij zijn van mening dat wij op dit moment ons doel het beste kunnen bereiken met WhatsApp omdat het laagdrempelig is voor veel leden en het de functionaliteit biedt die wij willen gebruiken. (Met deze keuze volgen wij ook GroenLinks Regio Utrecht). Dit sluit niet uit dat wij op termijn overstappen naar een andere dienst. En uiteraard hebben wij begrip voor leden die hier geen gebruik van willen maken. Deze ‘community’ vervangt onze andere communicatiemiddelen niet maar is een aanvulling op de berichten die wij via onze nieuwsbrief en op de website publiceren.

Lid worden van deze community of heb je vragen? Neem contact op!

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.