Raadspraat: Bergen verzetten (Arjen Hussem)

Heerlijk was het om op vakantie te zijn. Vaak gaan wij naar zee, maar nu waren we in de bergen. Vergezichten, onbekende bloemen en planten, heel frisse lucht en we hebben zelfs nog sneeuw kunnen voelen. Berg op met de fiets en snel naar beneden en andere stukken toch maar per auto, trein of gondel. En de letterlijk nieuwe perspectieven helpen om afstand te nemen en alles weer in perspectief te zien. Ook nu ik weer vertoef op de oeverwallen aan de Kromme Rijn. 

En dat brengt me bij Perspectief 21. P21 is meer dan 25 jaar geleden opgericht om perspectief te bieden voor de 21e eeuw. En daarom vierden we afgelopen week dat P21 25 jaar in de gemeenteraad vertegenwoordigd is! 

Een moment om terug te kijken. Met tevredenheid, want we hebben vele jaren als grootste partij in de raad en via een of meer wethouders groene en sociale politiek in de praktijk kunnen brengen. Maar we zijn ambitieus genoeg om te zien dat 30% sociale huur nog niet voor het hele huizenbestand geldt, en het moet zeker nog groener! En als ik mensen uit de gemeente over de politiek spreek, gaat het ook vaak over punten die echt nog beter kunnen. 

Waarom is onze gemeente in de provincie dan toch de beste plaats om in te wonen, vroeg het AD mij onlangs. Centraal gelegen, mooie omgeving, dat herken ik. Maar ik denk dat het er vooral in zit dat inwoners van deze gemeente veel zelf organiseren, en graag de regie nemen over hun eigen leven. Ze regelen het voor zichzelf goed èn zetten zich in voor een ander, kijk maar eens naar alle organisaties die zijn verenigd in Bunnik Samen. De politiek is er om hen daarbij te faciliteren. 

Wat P21 betreft is de politiek er ook voor de mensen waarbij dat zelf regelen nu niet lukt. En voor mensen die hier óók graag zouden willen wonen, maar voor wie er nog geen huis beschikbaar is.

Samenwerken is beter voor de samenleving, en binnen P21 gebeurt dat al meer dan 25 jaar. Ik ben blij dat het voorbeeld van P21 navolging krijgt op landelijk niveau. Zo kunnen we bergen verzetten.

Arjen Hussem,
Fractievoorzitter P21

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.