Isoleer meer! voor een energieneutraal Bunnik

De warmtetransitie visie is nu in Bunnik vastgesteld, dit betekent dat ook Bunnik gaat proberen grote inhaalslagen te maken in het isoleren van huizen in de gemeente. Het behoud van de warmte met deze goede isolatie is een stap op weg naar een energieneutraal Bunnik.

Onze gemeente loopt helaas nog achter op schema in deze categorie, het is daarom van groot belang om  in Bunnik stappen te zetten om de isolatie in onze huizen te verbeteren. De grootste winst in deze isolatieopgave valt te halen in de ongeveer 4100 woningen van 1950-1990 omdat hier de meeste CO2 winst te behalen is. Meer isoleren is in de warmtetransitie het eerste en belangrijkste doel en moet daarom geprioriteerd worden tegenover innovaties als geothermie, de grote energiewinst is te behalen in het isoleren niet in de andere methoden.

P21 Bunnik wilt u graag aanmoedigen om uw huis te isoleren en de plaatsing van een warmtepomp of een hybride systeem te overwegen. Wij hebben uw medewerking nodig om de energierekening van de gemeente omlaag te brengen en de CO2 uitstoot te verlagen.

Ook het rijk moet haar bijdrage leveren om de bewoners van de gemeente te helpen in deze grote isoleeropgave. Verdere hulp is nodig om ook mensen met lage inkomens extra te helpen om hun energierekening omlaag te krijgen. Met gerichte tips, het meerdere keren bezoeken van een huishouden, met een goede timing en enige sociale betrokkenheid kan energieadvies helpen bij het bestrijden van energie armoede, en mensen die het moeilijk hebben helpen.

Nu het draagvlak voor aardgasvrij wonen stijgt, moeten wij dit momentum gebruiken om een stap te zetten richting een energiezuiniger Bunnik. We hebben iedereen nodig om een energieneutraal Bunnik te realiseren,
ga aan de slag!.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.