P21 geeft haar kijk op heropleving coronavirus en plannen Odijk-West

 De Kranten koppen: Nederland kleurt razendsnel rood. Helaas gaat dit niet over de blaadjes aan de bomen omdat de herfst is begonnen, maar over het coronavirus wat in aantal besmettingen weer enorm is toegenomen. De regio Utrecht behoort tot 1 van de gebieden waarbij het risico ‘zorgelijk’ is. Helaas ontspringen we in het kleine Bunnik niet de dans en worden ook hier meer besmettingen geteld. We kennen waarschijnlijk allemaal wel iemand die besmet is geraakt, zich heeft laten testen of in quarantaine heeft gezeten. Maar ook als je tot de risicodoelgroep behoort kan dit een angstig beeld zijn. Alleen hopen dat het virus zich niet verder verspreidt lijkt niet voldoende en zijn er extra maatregelen nodig om het in te dammen. Hoewel er een aantal opvallende zaken in de landelijke media zijn, zie ik om me heen dat de bereidwilligheid dit samen te doen groot is. En wat me ook positief stemt is de manier waarop bewoners in onze gemeente hebben laten zien dat ze op andere manieren, zoals via sociale media, tot elkaar komen en elkaar helpen.

Ondertussen draait de wereld door en is ook de raadsagenda goed gevuld. Voor de zomer is het startschot gegeven voor de al veel besproken toekomstige wijk ‘Odijk-West’, waar de komende periode belangrijke stappen worden gezet hoe deze wijk eruit moet gaan zien. P21 wil een groene, duurzame en sociale wijk, met betaalbare woningen. Een belangrijk aandachtspunt is het vraagstuk omtrent mobiliteit. Om de wijk goed toegang te geven tot de kern van Odijk, moet er iets met de N229 gebeuren. P21 heeft altijd de wens gehad de weg om te leggen, maar helaas blijkt dit scenario te duur en daarmee niet realistisch. Dus zijn we nu in gesprek over alternatieven, waardoor deze toekomstige wijk toch goed verbonden wordt met de kern. Daarbij zetten we uiteraard maximaal in op goede fiets- en wandelverbindingen en duurzaam vervoer.

Ook vinden we het belangrijk dat de gemeente zijn groene kracht behoudt en hebben we gepleit voor compensatie van het groen door bijvoorbeeld een verdubbeling van het gebied Nieuw Wulven. Belangrijke onderwerpen dus, waarbij iedereen van harte uitgenodigd is om mee te denken en praten.

Anne Ruth Webbink Raadslid P21  

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.