Wethouderskandidaten bekend

Nadat op 2 mei P21 en D66 Bunnik een coalitieakkoord hebben bereikt voor de gemeente Bunnik, zijn nu de wethouderskandidaten van beide partijen bekend. Hilde de Groot (GroenLinks) en Julie d’Hondt (PvdA) worden door P21 voorgedragen als wethouderskandidaten. Ali Dekker (D66) is de wethouderskandidaat voor D66 Bunnik.

De kandidaten hebben allemaal politieke en bestuurlijke ervaring en kennen de gemeente Bunnik, de regio en de provincie. 

Hilde de Groot is de afgelopen vier jaar wethouder geweest bij de gemeente Houten. Daarvoor was ze vier jaar raadslid en fractievoorzitter van GroenLinks Houten en werkte jarenlang bij ICCO.

Julie d’Hondt is de afgelopen zeven jaar Statenlid geweest bij de provincie Utrecht en werkte daarnaast als beleidsadviseur Europese Zaken in Den Haag en Brussel. 

Ali Dekker is sinds 2019 wethouder in de gemeente Bunnik. Daarvoor was zij senior adviseur bij BMC en was ze vanaf 2015 vier jaar als Statenlid actief bij de provincie Utrecht.

Op 24 mei wordt het nieuwe college geïnstalleerd. Samen met burgemeester Ruud van Bennekom vormen de drie wethouders het college. In dezelfde week wordt ook de portefeuilleverdeling bekendgemaakt.

Zittend wethouder Jocko Rensen, die sinds 2020 in het college van de gemeente Bunnik zit, vertrekt op 24 mei als wethouder bij de gemeente.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.