Raadspraat: Ook jij hebt invloed! (Jenny Houtgraaf)

Maak je je zorgen over iets? Focus dan op de zaken die je daadwerkelijk kan veranderen. We maken ons allemaal zorgen over de stijging van de energieprijzen. Velen van ons zijn ook bezorgd over de klimaatverandering: ik las onlangs in een opiniepeiling in Trouw dat de angst onder Nederlanders voor de gevolgen van de klimaatcrisis groeit. Maar in dezelfde opiniepeiling las ik ook dat veel mensen al iets hebben gedaan om hun huis energiezuiniger te maken. Deze mensen zijn al bezig actie te ondernemen, binnen hun invloedssfeer, om de impact van stijgende energieprijzen te verzachten en/of klimaatverandering tegen te gaan. Maar bijvoorbeeld door gebrek aan geld of kennis kan niet iedereen hier zelf iets aan doen. En daar hebben wij een overheid nodig: om acties te ondernemen die buiten het bereik van individuele burgers vallen. 

Uit dezelfde opiniepeiling blijkt dat veel mensen denken dat de overheid meer moet doen tegen opwarming van de aarde. Ik ben het hiermee eens en mede daarom ben ik de lokale politiek ingestapt. Sinds de gemeenteraadsverkiezingen ben ik ondergedompeld in een wereld met betrokken, hardwerkende ambtenaren en bevlogen raadsleden van allerlei politieke kleuren. Met stevige maar constructieve discussies is er sinds de verkiezingen hard gewerkt aan het maken van afspraken voor deze raadsperiode. Zo hebben wij, P21, afspraken gemaakt met onze coalitiepartner D66-Bunnik op een aantal thema’s, waaronder duurzaamheid, natuur en woningbouw. Op het moment van schrijven zijn gesprekken gaande tussen alle vier partijen in de gemeenteraad over raadsbrede afspraken op andere thema’s zoals sociale cohesie, veiligheid en zorg. Allemaal afspraken binnen de invloedssfeer van de lokale overheid, die onze gemeente vooruit kunnen brengen. Ik vind het een eer om namens jullie, inwoners van de gemeente, hieraan te kunnen en mogen bijdragen. 

Ik ben benieuwd wat jij denkt van de afspraken in het coalitieakkoord en het raadsakkoord zodra dat klaar is. Laat je het weten? Je kunt me bereiken via j.houtgraaf@bunnik.nl. Niet alleen bij de verkiezingen kan je je stem laten horen.

Jenny Houtgraaf, Raadslid P21

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.