P21 zoekt informateur en wethouder

In het duidingsdebat op maandag 21 maart sprak lijsttrekker Koen van Gulik de dank uit aan alle kiezers die P21 de grootste partij hebben gemaakt. (Lees hier de bijdrage van Koen aan het debat). P21 ziet dit als steun voor de groen sociale agenda die in het verkiezingsprogramma is opgenomen. Het lastige en onoverkomelijke punt van de energietransitie is daar een belangrijk onderdeel van. Op punten zoals energiebesparing en zonne-energie zien we al veel overeenkomsten met de andere partijen. Ook het nagaan of en hoe de gemeente Bunnik met windmolens kan bijdragen is wat P21 betreft noodzakelijk. P21 zoekt ook graag met de andere partijen naar een balans tussen snel veel extra woningen bouwen en hiervoor een tempo hanteren dat de leefbaarheid voor alle inwoners vergroot. 

Omdat P21 zich als grootste partij voorbereidt op het dragen van bestuursverantwoordelijkheid, roept het potentiƫle wethouderskandidaten met een groen en sociaal profiel op zich kandidaat te stellen (P21.Bunnik@gmail.com).

P21 voelt zich gesteund door de oproep van CDA, VVD en D66 om een informateur te zoeken. Zij of hij kan dan de mogelijkheden voor breed gedragen samenwerking in een college inventariseren.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.