P21 wil vuurwerkvrije zones

Veel inwoners hebben overlast van vuurwerk rond de jaarwisseling. Daarom wil Perspectief 21 vuurwerkvrije zones instellen. Donderdagavond 6 oktober kunnen bewoners in het ‘Open Huis’ van de Gemeenteraad aanwezig zijn en desgewenst inspreken om hun mening kenbaar te maken. P21 roept bewoners op om daar aanwezig te zijn.

De overlast varieert van ouderen die de straat niet meer op durven en hun boodschappen daardoor niet kunnen doen tot doodsbange dieren. En wat te denken van alle jaarlijkse ongelukken (handen, ogen), vernielingen, troep op straat en nadelige effecten voor het milieu! Dit is P21 een doorn in het oog.

Een enquête uitgevoerd onder bewoners in de gemeente Bunnik heeft uitgewezen dat ruim één derde last heeft van het vuurwerk. Het gaat dan meestal niet om mooi siervuurwerk, maar om vaak illegaal knalvuurwerk.

Steeds meer gemeenten gaan over tot het instellen van vuurwerkvrije zones. Die zones bevinden zich daar waar de meeste overlast wordt ervaren zoals bij winkelgebieden, kinderboerderij en verzorgingshuis. Perspectief 21 wil dat ook in de gemeente Bunnik dergelijke zones worden ingesteld.

Het college heeft in een informatienota aangegeven geen consequenties te verbinden aan de uitkomst van genoemde enquête, maar laat het over aan de gemeenteraad om hier verder iets mee te doen. P21 heeft deze handschoen opgepakt. Zij heeft verzocht om de vuurwerkkwestie samen met de andere fracties in het Open Huis te bespreken. En is van plan om in de raad met een motie te komen waarin het college wordt verzocht vuurwerkvrije zones in te stellen.

Behandeling vindt plaats aanstaande donderdag 6 oktober om 20.45 uur in de raadszaal van het gemeentehuis te Odijk. Wij roepen inwoners op deze bijeenkomst bij te wonen of zelfs te komen inspreken om uw mening te laten horen. Inspreken moet uiterlijk een dag van te voren worden gemeld bij de griffie van het gemeentehuis (via contact formulier).

 

Henny Mourits Raadslid Perspectief 21

Nog geen reacties

P21 waardeert het als u een reactie geeft. Wel verwachten wij dat u zich aan algemeen geldende fatsoensnormen houdt.

Reageren?

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.