P21 wil autoverkeer en parkeerdruk te verminderen door afspraken met bedrijven.

Op initiatief van P21 raadslid Jeroen Sterk is op 5 maart een motie in de gemeenteraad aangenomen waarin we erop aandringen dat het College afspraken maakt met lokale bedrijven over mobiliteitsplannen. In deze mobiliteitsplannen zou  het gebruik van fiets en OV moeten worden gestimuleerd en autogebruik  worden ontmoedigd. Op deze manier hopen dat autoverkeer over de traverse en de rest van de provinciale weg kan worden verminderd en tegelijk ook de parkeerdruk in woonwijken wordt verminderd.

Lees hier de volledige motie

Twitter
Visit Us
Follow Me
Instagram

1 gedachte over “P21 wil autoverkeer en parkeerdruk te verminderen door afspraken met bedrijven.”

  1. Hier is de Vve het Palet al jaren mee bezig, zowel met de gemeente als met de politie. De politie is hier blijkbaar niets aan gelegen, het zal ze “worst” zijn. Dan de auto’s van de politiecursisten maar verdringen door blauwe zones in te richten en bewoners ontheffing verlenen, dat lijkt mij de enige en dus beste oplossing. Ondanks voorstellen in die richting is de gemeente nog niet op dit idee gekomen. Of zou controleren op overtreding door boa’s een probleem zijn. De gemeente kan/wil blijkbaar geen alternatieven bedenken.
    Deze parkeeroverlast is een voortdurende ergernis voor bewoners van het Palet, en niet in het minst voor het gezondheidscentrum. Zo snel mogelijk actie is gewenst.
    Ook ouders die hun kinderen uit school komen halen schromen niet om op de invalidenparkeerplaatsen te parkeren.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.