P21 stelt vragen over sluiting zwembad

De fractie van P21 was onaangenaam verrast door de berichtgeving over de sluiting van zwembad Laco in Bunnik.

We vinden het zwembad een belangrijke maatschappelijke voorziening en we staan achter het initiatief van vele inwoners die de petitie ‘Laat zwembad Bunnik niet zinken’ hebben gestart. Die petitie is inmiddels door 543 mensen ondertekend.

Naast het belang voor zwemonderwijs heeft het zwembad ook een functie voor veel ouderen in het dorp die er graag zwemmen. ​​​​Dat er weer een basisvoorziening uit het dorp verdwijnt ​​​is vervelend voor iedereen. Het alternatief is altijd dat je dan verder moet reizen.  En dat terwijl het beleid van de gemeente erop is gericht de voorzieningen in het dorp te bewaren en daarmee de leefbaarheid te vergroten.

Daarom heeft Wypke Zuidweg namens de fractie de volgende vragen gesteld aan het college:

1.     Naar aanleiding van de vertrouwelijke notitie van 31 maart jl. vraagt onze fractie zich af waarom de raad vervolgens niet is geïnformeerd over het verloop van de gesprekken ondanks de toezegging.

2.     Waarom heeft de gemeente het risico genomen dat deze onderhandelingen, zonder een moment aan de raad te gunnen, op deze wijze werd afgebroken? En is dat niet in strijd met de toegedane toezegging uit de vertrouwelijke informatienota van 31 maart jl.?

3.     Hoe zijn die gesprekken met Laco Recreatie BV verlopen? En wat was daarbij de insteek/inzet vanuit de gemeente?

4.     Vindt de gemeente dat een zwembad tot de basisvoorzieningen in het dorp behoort?

5.    Welke inspanningen heeft het college verricht om sluiting ervan te voorkomen?

6.     Is er met andere partijen in Bunnik of daarbuiten, denk aan Sporthuis Bunnik, gesproken over mogelijke oplossingen om het zwembad te behouden, er in te investeren dan wel uit te breiden om aan de eisen te kunnen blijven voldoen? En zo ja, met wie precies?

7.     Zijn inwoners door Laco Recreatie BV of door de gemeente betrokken bij de besluitvorming?

8.     Als we het zwembad zouden willen behouden wat zijn dan de kosten en zijn er nog andere zaken waarmee we rekening moeten houden?

9.     Kan de portefeuillehouder voorbeelden geven van gemeenten met een eigen zwembad in exploitatie en/of in eigendom met daarbij van elk voorbeeld de percentuele kosten op de gemeentelijke begroting (in % dus)?

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.