Open Huis met insprekers volgende stap in besluitvorming de Hoenderik

Morgenavond 8 oktober staat in het Open Huis de kaders voor het woningbouwplan Hoenderik op de agenda van de raad. Inwoners kunnen daar komen inspreken. Door corona gaat het allemaal net iets anders dan normaal maar iedereen die wil inspreken komt aan bod. De vergadering is live te volgen via de gemeentewebsite. Als je wilt inspreken meldt je dan op tijd bij de griffie.
 
De fractie van P21 wil een zorgvuldige afweging van alle aspecten van het plan Hoenderik omdat het een unieke locatie betreft die deze zorgvuldigheid behoeft. Op initiatief van de P21-fractie en in afstemming met de andere fracties, heeft de raad een bijeenkomst met onafhankelijke deskundigen als tussenstap gehouden, als voeding om te komen tot de besluitvorming. Daarnaast is het ook belangrijk om alle inwoners te horen die zich willen uitspreken over de kaders. Dat kan op donderdag 8 oktober in het Open Huis.
 
We vinden het belangrijk om bij controversiële of ingewikkelde onderwerpen te werken volgens het BOB model: Beeldvorming, Oordeelsvorming, Besluitvorming. In de gemeenteraad van Bunnik is het niet altijd gebruikelijk dat de beeldvormende fase plenair plaatsvindt met de hele raad. In deze casus vonden wij als raad dat plenaire beeldvorming met deskundigen bij draagt aan een goede informatievoorziening in de beeldvormende fase. Daarnaast verdiepen wij ons uiteraard in alle ruimtelijke en maatschappelijke kanten van dit voorstel.  
Die belangenafweging zal, zoals in vele ruimtelijke ontwikkelingen, gaan over recreatie, natuurschoon, landschappelijke waarden, woningbouw, sociale aspecten en duurzaamheid. De lokale democratie in volle actie dus kijk en doe allemaal mee!

 

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.