N229 mag geen barrière vormen tussen nieuwbouw in Odijk West en de oude kern Odijk.

Odijk – P21 wil dat Odijk-West en Odijk één dorp wordt en wil daarom zekerheid over een oplossing voor de N229 die straks dwars tussen de nieuwe wijk Odijk-west en het bestaande dorp Odijk loopt. Ze wil dat ook vóórdat de bouwwerkzaamheden beginnen. De gehele gemeenteraad is het hierover met elkaar eens. De planvorming van Odijk West start nu.

P21 is voor woningbouw maar met de bouw van een substantieel aantal woningen in Odijk West is het belangrijk de extra voorwaarde over opheffen van de barrièrewerking op te nemen in de planvorming. Woningbouw is nodig om in de huidige woningbehoefte in Bunnik te voorzien. Ook zorgt uitbreiding van het aantal woningen ervoor dat de leefbaarheid en de kwaliteit in de dorpen op peil blijft en in de toekomst versterkt. Volgens P21 kan dat alleen als deze nieuwe wijk zowel fysiek als sociaal onderdeel wordt van het dorp Odijk.

Iedereen weet dat de provinciale weg een weg is waar vaak te hard gereden wordt. Dat belemmert kinderen die naar school gaan of inwoners die boodschappen willen doen in het centrum van Odijk om de N229 over te steken. De verkeersonveiligheid zal sterk toenemen als een paar duizend extra bewoners regelmatig deze oversteek moeten gebruiken. Zonder maatregelen zal de verkeersdruk van de N229 in Odijk-west niet langer acceptabel zijn.

Als de nieuwe wijken in Odijk door een onveilige en drukke weg van elkaar gescheiden worden van de oude kern is er grote kans dat dit zal leiden tot (winkel)voorzieningen in de nieuwe wijk. P21 is bang dat die de bestaande voorzieningen in Odijk gaan beconcurreren in plaats van versterken en dat is nadelig voor de bestaande ondernemers.

P21 is blij dat alle fracties in de gemeenteraad gezamenlijk dit belangrijke signaal af hebben gegeven aan de gemeente en aan de ontwikkelaars. Zo kunnen zij vroegtijdig starten met een goede oplossing.

3 gedachten over “N229 mag geen barrière vormen tussen nieuwbouw in Odijk West en de oude kern Odijk.”

 1. Als lid van PvdA en P 21 verbaasd mij dat in het soms slaapverwekkend saaie politieke landschap in Bunnik achter de schermen veel gedoe is..Een mening? Nee,moeilijk . Want dan moet je over enige feitenkennis beschikken..
  Vd Voort Pvda weg/? Prive….?? PvdA leden apart? Voedt dit mijn mening dat er te weinig rood, dus ge-engageerd bloed door de fractie stroomt?( sociale woningen( dus niet alleen flats, privileges voor sociale minima , zoals andere gemeenten( Utrecht, Zeist en andere)
  Dus Pvd A kom met een uitleg!
  Dus P21 kom met een uitleg. Fractie en bestuur!

  jaap dekker

 2. Beste Jaap, Dit is zeker geen geen afsplitsing van PvdA leden. Slechts één van de drie afsplitsende leden was lid van de PvdA. Bij de resterende fractie is ook één PvdA-lid.
  De P21 fractie blijft zich inzetten voor sociale onderwerpen, naast groen en klimaatbeleid.

 3. Erik. Je hebt gelijk ….: het is geen partij-politieke afsplitsing.
  Maar wat het wel is?Misschien te weinig politieke kleur op de wangen ?
  Inge betreurt…
  Maar maakt ook niet duidelijk waarom dat gedoe.
  Er hangt niet alleen buiten dagelijks mist.Hier inspireer je je kiezers niet mee.
  Jammer
  jaap

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.