Wethouders

Hilde de Groot (GroenLinks) (rechts op de foto) en Julie d’Hondt (PvdA) (links op de foto) zijn door P21 voorgedragen als wethouders. Ali Dekker (D66) is wethouder voor D66 Bunnik. 

Samen met burgemeester Ruud van Bennekom vormen de drie wethouders het college.

Hilde de Groot

Portefeuilles: 1e loco, Duurzaamheid, Natuur & Landschap, Toerisme & Recreatie, Monumenten & Archeologie, Welzijn, Openbare Ruimte, Financiën, Handhaving

Hilde (1978) is sinds 24 mei 2022 wethouder voor P21. Zij komt uit een PvdA nest en is ongeveer 20 jaar geleden overgestapt naar GroenLinks vanwege het groene en rode profiel. Van origine is zij historicus en heeft jarenlang in ontwikkelingssamenwerking gewerkt, oa bij het Rode Kruis en ICCO. Na een raadsperiode is zij 4 jaar wethouder geweest in Houten. Haar drijfveren zijn liefde voor de natuur, onrust over het klimaat en een passie voor gelijkwaardigheid. Eenmaal thuis werkt ze graag in haar tuin en zorgt ze voor haar boerderij vol dieren.

Julie d’Hondt

Portefeuilles: Jeugd, sport, cultuur, WMO, mobiliteit, dierenwelzijn, subsidiebeleid en gemeentelijk vastgoed

Julie (1979) is sinds 24 mei 2022 wethouder voor P21. Hiervoor was ze zeven jaar Statenlid namens de Partij van de Arbeid in de provincie Utrecht, met onder andere cultuur en mobiliteit in haar portefeuille. Vanuit die rol leerde ze Bunnik al enigszins kennen, bijvoorbeeld door samen met P21 en de andere fracties op te trekken in het verzet tegen de verbreding van de A27 bij Amelisweerd. Daarnaast werkte ze als EU-adviseur achtereenvolgens bij de provincies Gelderland en Overijssel, de Tweede Kamer en bij een adviesbureau in de energiesector. Momenteel legt ze de laatste hand aan haar masterscriptie Neerlandistiek aan de Universiteit Utrecht, die gaat over stress-sensitieve communicatie. Dit thema houdt haar ook in haar functie als wethouder bezig: hoe zorg je ervoor dat de boodschap niet alleen voor iedereen begrijpelijk is, maar ook qua toonzetting niet onnodig veel stress oproept? Hier valt wat haar betreft nog een wereld te winnen.

Ze woont met haar man Michiel en zoons Max (2016) en Floris (2018) in Utrecht, op een halfuurtje fietsen van het gemeentehuis van Bunnik.