Meer en diverser groen in Bunnik

In de gemeenteraad is op 27 juni raadsbreed een motie van P21 aangenomen voor ‘’Meer en diverser groen in Bunnik”. Inge Verhoef diende de motie in, omdat in onze gemeente momenteel actueel Groenbeleid ontbreekt. Het groenbeleid is verouderd en geeft weinig aandacht aan de thema’s Biodiversiteitsherstel en het Klimaatakkoord.

 

Biodiversiteit

De gemeente doet al veel om de biodiversiteit te verbeteren. Zo is er bijvoorbeeld een ander maaibeleid in de bermen. Dit kan nog wel een extra impuls gebruiken, bijvoorbeeld in het agrarisch gebied en op veldjes in de dorpen.

Klimaat

Het klimaat verandert. We ondervinden er allemaal de gevolgen van. Hete zomers, zware regenbuien, droogtes. Bomen werken verkoelend in de hete zomers en zijn bovendien een vorm van CO2 opslag. In het Klimaatakkoord heeft boomaanplant ook een rol gekregen. Meer bomen en goed boomonderhoud zijn dus voor het klimaat, zowel op lokaal niveau als mondiaal!

Omgevingsvisie

De Omgevingsvisie voor de dorpskernen wordt in de komende jaren ( 2019 – 2021) uitgewerkt . P21 wil dat het groen daar een belangrijke rol in gaat spelen en prioriteit krijgt. P21 heeft het college gevraagd om de raad regelmatig op de hoogte te houden van de planning.

Participatie

De Omgevingsvisie komt tot stand via uitgebreide participatie van de inwoners. In onze gemeenten zijn er veel inwoners die actief mee willen denken en doen over de inrichting van het nieuwe groenbeleid. Hier is dus een prima koppeling te maken zodat het nieuwe groenbeleid samen met de inwoners tot stand komt.

Nog geen reacties

P21 waardeert het als u een reactie geeft. Wel verwachten wij dat u zich aan algemeen geldende fatsoensnormen houdt.

Reageren?

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.