Alie van Veenendaal

Functie(s):

Alie (52) woont al meer dan 15 jaar in Bunnik. In het dagelijks leven is ze adviseur bij de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed. In de afgelopen jaren heeft ze zich als vrijwilliger ingezet voor school, speelotheek en sport. Ze wil zich graag inzetten voor de gemeente waar ze het al zo lang heerlijk vertoeven en wonen vindt. Waarom? Ze houdt van de openheid en afwisseling in het gebied, de ruimte en het groen in de wijken, voor kinderen heel dichtbij allerlei keuze in sport en spel.

Meer over mezelf:

Groen, ruim en open! Dat vind ik kenmerkend en mooi aan Bunnik.

In de directe omgeving is het al genieten, in vijf minuten loop ik zo van mijn huis naar het jaagpad langs de Kromme Rijn, langs boerderijen, buitenhuizen en forten.

 

In 2001 verhuisde ik van Utrecht naar Bunnik, van de stad met al zijn voorzieningen naar het dorp. Dichtbij mijn werk bij de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. Wat een luxe, op de fiets naar het werk. Voor mijn kinderen volop speelplekjes, dat was in Utrecht wel anders. Ze gingen bij de gym, de judo, voetbal, alles op loop- en fietsafstand. Het dorp is nog steeds een heerlijke woon- en leefplek. Nu ik verder van mijn werk zit, merk ik het gemak van station en bus om de hoek.

 

Na jarenlange inzet op school, in de speel-o-theek en bij de sport, vind ik het een boeiende opgave om mee te denken over de toekomst van Bunnik en vanuit de lokale krachtenbundeling in Perspectief21 een steentje bij te dragen. Voor mij is dat met oog voor de bijzondere karakteristieken van deze gemeente: nieuwe ontwikkelingen passend bij de Bunnikse schaal en met aandacht voor haar open en vriendelijke karakter.