Kandidaat raadsleden

De kandidatenlijst van P21 voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen van 14-16 maart 2022 staat voor vernieuwing en ervaring.

P21 presenteert met trots haar kandidatenlijst. Bij de eerste 10 kandidaten zitten vier zittende raadsleden en zes enthousiaste nieuwkomers. De eerste tien kandidaten vormen een team met een brede achtergrond. Kortom, met dit team en het groene en sociale programma (zie onder “Standpunten”) is de partij klaar voor de verkiezingen.

Onze kandidaten:

1.Koen van Gulik
Koen (64) is uitgever in het dagelijks leven. Koen’s drijfveer om lokaal in de politiek te gaan: “Op lokaal niveau wordt de politiek bedreven die er echt toe doet, die het dichtst bij de burger staat. Daar wordt het beleid bedacht, gemaakt en gecontroleerd, dat ons allen en onze kinderen direct raakt. En daaraan draag ik graag mijn steentje bij”.

2. Jenny Houtgraaf

Jenny (57) heeft gewerkt als weg- en waterbouwkundig ingenieur en doet veel vrijwilligerswerk bij organisaties die zich inzetten voor mensenrechten en natuur/natuureducatie. Zij is maatschappelijk zeer betrokken, hecht veel belang aan een duurzame, klimaatneutrale samenleving en wil graag bijdragen aan een duurzame, sociale gemeente. P21 is de partij die hier het beste op aansluit, met o.a. concrete ambities voor een klimaatneutrale gemeente in 2040 die Jenny verwezenlijkt zou willen zien. Overleg en overeenstemming bereiken met alle betrokkenen om gezamenlijk vooruit te kunnen is altijd onderdeel geweest van haar werk en dit zet zij graag door als raadslid. Jenny woont ruim 14 jaar met haar gezin in de gemeente Bunnik.

3. Arjen Hussem

Arjen (47 jaar) woont ruim 20 jaar met zijn partner in Odijk. Met twee kinderen waarvan de oudste al op kamers woont heeft hij gemerkt wat een prettige plek deze gemeente is om op te groeien. Scholen, sport en clubs, alles per fiets bereikbaar en een plek waar je veel mensen leert kennen. En waar mensen elkaar helpen en samen organiseren wat er moet gebeuren. Arjen werkt in Zeist als actuaris voor pensioenfondsen en heeft ook zorgfinanciering als aandachtsgebied. Hij is eind 2021 raadslid geworden voor P21 en was eerder fractie-assistent. Groen en sociaal met deugdelijke en eerlijke financiering, dat is waar hij graag aan bijdraagt voor Odijk, Werkoven en Bunnik.

4. Jeroen Sterk
Jeroen (55 jaar) was van 2006 tot 2010 en sinds mei 2017 deel van de fractie. Hij werkt als advocaat en zet zijn kennis en ervaring graag in voor zijn maatschappelijke betrokkenheid bij onze gemeente. Hij schakelt snel en heeft in de gemeente onder meer ervaring opgedaan op het terrein van ruimtelijke ordening, verkeer en financiën. Jeroen is opgegroeid in Bunnik en woont er zijn hele leven, met korte onderbrekingen in de omgeving.

5. Rob van Mourik

Rob van Mourik (20 jaar) woont sinds 2003 in Bunnik. Hij heeft eerst op de Barbara school in Bunnik gezeten en heeft daarna in de regio de middelbare school gevolgd. Rob volgt nu een studie economie en bedrijfseconomie aan de Radboud universiteit in Nijmegen. Hij is al een lange tijd geïnteresseerd in de landelijke en regionale politieke ontwikkelingen en wil hier lokaal ook een verschil in gaan maken.

6. Joost Lubbers

Samen werken aan een groene, sociale leefomgeving met gelijke kansen voor iedereen. Joost Lubbers (1979) wil de gemeente Bunnik via P21 graag verder vooruit helpen aan de hand van deze uitgangspunten. Na afronding van zijn studie Nederlands recht heeft Joost bij meerdere (overheids)organisaties gewerkt als beleidsadviseur en o.a. kennis en ervaring opgedaan op het gebied van openbare orde, leefomgeving, economie en bestuur. Als de situatie het toelaat dan werkt Joost het liefst vanuit een flexibele en oplossingsgerichte insteek. Momenteel is hij actief als freelancer. Joost heeft verder een vriendin, houdt van sporten en woont met veel plezier in het centrum van Bunnik.

7. Casper de Kok

Casper (20 jaar), woont al 16 jaar in Bunnik. Nu al een jaar samen met zijn kat en vriendin. Maakt al 12 jaar muziek op de muziekschool en kan erg genieten van een stuk hardlopen in Amelisweerd. Als student Economics and Business Economics aan de Universiteit Utrecht leert hij nu over hoe de economie werkt en hoe een organisatie het beste werkt. Ondanks bij de slager van Bunnik gewerkt te hebben, is hij nu vegetariër om milieuredenen en als oud krantenjongen kent hij Bunnik als de binnenkant van zijn broekzak. Als jong lid van P21 staat hij voor een socialer, democratischer en groener Bunnik.

8. Marco Bosman

Marco (46 jaar) heeft een milieukundige en technisch-bestuurskundige achtergrond. Op dit moment werkt hij als adviseur in de energiesector. De komende jaren wil hij zich inzetten om de leefbaarheid in Bunnik verder te verbeteren. Het gaat hierbij niet alleen om de ‘technische’ leefomgeving (energie, duurzaamheid, wonen) maar zeker ook de sociaal-maatschappelijk aspecten (zoals het zorgaanbod).

9. Michel Nijlant

Michel Nijlant, 41, vader van twee dochters. Ervaring als belangenbehartiger voor woningbouwcorporaties, sociaal werkbedrijven, de vakbond en nu voor het hoger onderwijs. Houdt ervan cijfers begrijpelijk te maken. Wil graag bijdragen aan een duurzaam, sociaal en prettig Bunnik om te wonen, werken en te recreëren. 

10.Inge Verhoef
Inge (45 jaar) is bioloog en is vanuit haar werk actief met het betrekken van inwoners bij initiatieven om energie te besparen en duurzame energie mogelijk te maken. Ze was ook actief bij lokale initiatieven zoals de Energiegroep Bunnik en Bunnik Natuurlijk. Inge wil graag de inwoners laten meebeslissen bij belangrijke maatschappelijke thema’s. Ze zet zich graag in voor groen, duurzaamheid en de energietransitie. Inge was raadslid vanaf 2018 en bovendien vanaf 2020 fractieoorzitter.


Volledige lijst:

NaamWoonplaats
  1Koen van GulikmBunnik
  2Jenny HoutgraafvBunnik
  3Arjen HussemmOdijk
  4Jeroen SterkmBunnik
  5Rob van MourikmBunnik
  6Joost LubbersmBunnik
  7Casper de KokmBunnik
  8Marco BosmanmBunnik
  9Michel NijlantmBunnik
10Inge VerhoefvBunnik
11Alex KaatmBunnik
12Joanneke BleichrodtvWerkhoven
13Afeef AldouboshmBunnik
14Wypke ZuidwegvWerkhoven
15Manuela SmitvBunnik
16Nicky van der VoortvWerkhoven
17Helene HinevBunnik
18Meinte BlaasmBunnik
19Thea SchippervBunnik
20Lambert MartensmOdijk
21 Mariska ReijmerinkvBunnik
22Erik WalsmBunnik
23 Anna de HaanvBunnik
24Gerrit den UylmOdijk
25 Martien DasvBunnik
26Gert Jan van der NieuwenhuizenmBunnik
27 Maeike PebesmavBunnik
28Harrie EijkelhofmBunnik
29 Anne Ruth WebbinkvBunnik
30Jonna GjaltemavBunnik
31 Dick KaasmOdijk
32Marinette MulvBunnik
33 Wim VerheugtmOdijk
34Aantje LeeuwisvOdijk
35 Cor JornavOdijk
36Erik AlsemamBunnik
37 Cerian Van GestelvBunnik
38Maarten VerkerkmBunnik
39 Marleen van de VlietvBunnik
40Ruben IJpelaarmOdijk
41 Els OttermanvBunnik
42Annelies VermeulenvBunnik
43 Paul HeijmerinkmBunnik
44Vincent BijlomBunnik

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.