Fietstocht langs gemeentegrenzen was een groot succes

De fietstocht op 16 oktober langs de gemeentegrenzen van Bunnik was, mede dankzij het prachtige weer en de enthousiaste deelnemers, een groot succes. Op het startpunt bij de golfclub Krommerijn vertelde wethouder Julie d’Hondt over haar ambities op het gebied van de sociale agenda. 

 

Na een kort stukje fietsen was er op de Bijenakker in Odijk een gesprek over natuur en duurzaamheid met tuinbaas en eigenaar Henk van Berkel en Siert de Vos van de Krommerijn corridor.

 

Na een stevige etappe kwamen de fietsers aan op camping De Vliert waar het thema woningbouw werd aangesneden door Hilde de Groot (wethouder uit Bunnik) en Paul van Ruitenbeek (wethouder uit Houten). De betrokken aanwezigen voelden de wethouders stevig aan de tand over de woningbouwplannen.

Het laatste stuk van de fietstocht voerde naar Amelisweerd waar de Markiezeneik (die inmiddels is uitgeroepen tot Boom van het jaar) werd bezocht. Daarvoor moesten de deelnemers een heikele tocht door een greppel en bosjes afleggen. Vanaf de Markiezeneik waren we nog welkom bij Boerderij de Zonnewijzer waar Anneke Wensink van Amelisweerd Niet Geasfalteerd en Ton Cornelisse, initiatiefnemer van het nomineren van de boom, uitlegden waarom de boom zo bijzonder is en hoe het staat met de plannen voor de verbreding van de A27.

P21 kijkt terug op een mooie dag en bedankt alle aanwezigen daarvoor.

 

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.