Erika Spil nieuwe wethouder voor P21

Perspectief 21 (P21) draagt met trots Erika Spil voor als nieuwe wethouder van de gemeente Bunnik. Zij vult de vacature in die was ontstaan door het vertrek van Rob Zakee. Erika Spil is lid van GroenLinks. Zij was eerder vijfeneenhalf jaar wethouder in de gemeente De Ronde Venen namens PvdA-GroenLinks-LokaalSociaal. Daarna werkte zij als consultant en verandermanager voor verschillende opdrachtgevers.

De gemeenteraad stemt 5 januari 2017 in een speciale openbare vergadering over haar benoeming. Het college van Bunnik spreekt, zodra het college weer compleet is, over de portefeuilleverdeling. In principe wordt uitgegaan van de verdeling zoals deze bestond.

Fractievoorzitter Paul Heijmerink van P21 is verheugd over de keuze: “We zijn blij dat we op zo’n korte termijn een ervaren wethouder hebben gevonden. Erika Spil is enthousiast en gemotiveerd. Zij is in staat zich snel de dossiers eigen te maken en daarmee de rol van wethouder van Bunnik goed te vervullen.”

Erika Spil, Wethouder P21

Spil zelf is heel enthousiast: “Bunnik is een kleine gemeente met specifieke problematiek. Ingebed tussen snelwegen, rivieren en spoor, gelegen dicht bij een grote stad, brengt dit problemen en oplossingen die een grote betrokkenheid
van de inwoners vragen. Het vraagt ook om een stabiel college dat staat voor de gemeente. Ik wil daar heel graag mijn bijdrage aan leveren
.”

De gemeenteraad komt op 5 januari om 19.30 uur in een ingelaste openbare vergadering bijeen om over de benoeming van Spil te stemmen. Die vergadering vindt plaats in de raadszaal van het gemeentehuis in Odijk. Met haar installatie is het college van Bunnik weer compleet en pakt ook wethouder Jorrit Eijbersen zijn taken weer op.

Reacties

  1. John & Cor Jorna zegt

    Snel en effectief gewerkt! Goed zo. Paul, Astrid en Alex. Mooi dat het een vrouw is en een hartverwarmende achtergrond in haar eerdere werk. Het winkelen met de vele Derde Wereldproducten zal haar in onze gemeente ook wel bevallen.
    Cor en John Jorna, Odijk.

P21 waardeert het als u een reactie geeft. Wel verwachten wij dat u zich aan algemeen geldende fatsoensnormen houdt.

Reageren?

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.