Een leefbare, veelkleurige gemeente, nu en in de toekomst

“Hoe onmogelijk het soms is bij besluitvorming alle inwoners tevreden te houden, laten we hier in de gemeente Bunnik voorstellen zorgvuldig blijven afwegen op inhoud en samen keuzes blijven maken die ten goede komen van een leefbare, veelkleurige gemeente, nu en in de toekomst.” Zo heeft onze fractievoorzitter Arjen Hussem zijn betoog bij de algemene beschouwingen op 27 juni j.l. afgesloten. En zo hebben we het bij de laatste twee raadsvergaderingen in deze drukke periode voorafgaand aan het zomerreces gedaan:

· Als P21 hebben we meer geld kunnen regelen voor het aanleggen van klimaatbosjes en ook het aanpakken van hittestressplekken in de dorpen: zo werken we aan het tegengaan van klimaatverandering maar ook aan klimaatadaptatie.

· We hebben geregeld dat er een bijdrage komt voor een pilotproject deelbakfietsen, om uit te kunnen zoeken of dit een gezonder, stiller en klimaatvriendelijker alternatief is voor korte autoritten in onze gemeente .

· En een bijdrage geregeld voor een leuk initiatief in Werkhoven voor een grote muurschildering op de gevels van de school: beeldende kunst in de buitenruimte, met een sterk achterliggend verhaal uitgewerkt samen met de leerlingen.

· Samen met onze coalitiepartner hebben we geld vrijgemaakt voor maatregelen die ten goede kunnen komen aan schonere lucht.

· We hebben voorstellen van andere partijen gesteund voor communicatie vanuit de gemeente in begrijpelijke taal, voor het centraal stellen van het kind bij complexe problemen bij gezinnen en voor het sneller onderzoeken van ‘schuifruimte’ voor bedrijven in verband met woningbouw.

· We zijn akkoord gegaan met toekomstgerichte voorstellen vanuit ons College voor het reduceren van afval, plannen voor een klimaatadaptieve Oranjebuurt, meer sturing op de woningmarkt en – niet onbelangrijk – kaders voor de begroting voor 2025-2028.

· En zijn we erg blij dat de raad ingestemd heeft met een aanzienlijk versterkt groenbeleid: een lang gekoesterde wens van P21, uitgewerkt door ons College (lees hier meer).

Ondanks de financiële beperkingen zijn we trots dat we samen met het College de ruimte hebben kunnen vinden deze besluiten te nemen. Besluiten die, zoals hierboven gezegd, ten goede komen van een leefbare, veelkleurige gemeente, nu en in de toekomst.

Fractie P21

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.