Drie leden fractie P21 stappen op

Drie leden uit de fractie van P21 (Arie Viskil, Astrid, van der Stijl, en Ralph Hallo) hebben besloten op te stappen. Zij gaan als zelfstandige fractie verder.
Het bestuur en de fractie van P21 waren verrast door dit  besluit en betreuren het. Wij waarderen het dat de vertrekkende raadsleden het coalitie-akkoord blijven steunen.
Inge Verhoef, tweede op de lijst van P21, is de nieuwe fractievoorzitter.
Inge: “De P21-fractie van vijf personen zal gedreven verder gaan met het uitvoeren van het verkiezingsprogramma en coalitie-akkoord voor een groene en sociale gemeente Bunnik. Wij blijven ons inzetten voor een goede samenwerking met alle fracties in de raad.”
Naast Inge Verhoef zullen Anne Ruth Webbink, Jeroen Sterk, Koen van Gulik en Wypke Zuidweg deel blijven uitmaken van de P21-fractie in de raad.
Meer informatie bij het bestuur van P21, Arjen Hussem (06-23183230)

7 gedachten over “Drie leden fractie P21 stappen op”

 1. Ik krijg veel vragen over het hoe en waarom. Vragen die ikzelf ook heb, hoewel ik iets meer inside info heb dan veel stemmers op P21. Ik denk dat het getuigt van een transparante houding om aan ons electoraat en de (Bunnikse) samenleving iets meer te vertellen hierover.

 2. Daar (reactie Rob Zakee) ben ik t, als eenvoudige P21 stemmer, zeer mee eens : waar ging/gaat dit over?

 3. Ik snap niets van dit bericht. Wie stappen er op? Waarom stappen ze op? Hoe kun je een fractie van vijf personen, waar er drie uitstappen, door laten gaan als een fractie van vijf personen en doorgaan met het uitvoeren van het verkiezingsprogramma en het coalitieakkoord? Voor jullie, als politici, misschien gesneden koek maar voor mij niet.
  Je neemt, als grootste politieke groepering, je kiezers niet serieus met dit soort berichten.

 4. Beste Steef,

  De fractie bestond uit 8 personen, daarvan zijn 3 afgesplitst, dus er blijven 5 over.

 5. Gaat deze afsplitsing soms over dat er onenigheid is over de zonnevelden tussen Odijk en Werkhoven of gaat dit over de bouw langs de Krommerijn?

 6. Beste Henk, De afsplitsing gaat niet direct over inhoudelijke onderwerpen, dus niet over Hoenderik en ook niet over de zonnevelden.

 7. Beste Eric,
  Na net in ‘t Groentje (digitaal) gelezen te hebben dat de afsplitsing te maken heeft met het tempo en de ambitie van p21 kan ik niet anders concluderen dat het alles te maken heeft inhoudelijke onderwerpen.
  In iedergeval over de snelheid en ambities van diversen ( ??) onderwerpen .
  Een eerder artikel over de zonnevelden in Werkhoven ging over de snelheid van uitvoering i.v.m. subsidie.
  Mijn conclusie is hierdoor dat het wel degelijk over onderwerpen gaat.
  En na het lezen over dat deze ambities, snelheid en daardoor het overbelasten van het college en amtenaren begrijp ik hun wijze besluit.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.