Bomen zoveel mogelijk sparen en herplanten

Motie Actualisering Bomenverordening unaniem aangenomen

P21 wil zuinig zijn op de bomen in de gemeente en bomen herplanten als kap toch nodig is. Door een zorgvuldige afweging te maken bij dreigende kap, voorkomen we dat bomen die gezond, nuttig en mooi zijn onnodig gekapt worden. De Bomenverordening van de gemeente biedt nu teveel ruimte, met name bij herstructureringsprojecten. Daarom wil P21 dat de gemeente een afwegingskader hanteert waarbij behalve veiligheid ook nuttige functies zoals verkoeling, afvang van fijnstof en geluidsdemping meewegen bij een besluit om te kappen.

Brede discussie over bomen

Afgelopen raadsvergadering bracht P21 de motie ‘Actualisatie Bomenverordening’ in. De motie werd unaniem aangenomen. P21 stelt de raadsbrede steun zeer op prijs en kan zich goed vinden in de opmerkingen van het CDA hierover. Het CDA wil graag de discussie over bomen in breder verband voeren en ook in de nieuwbouwplannen van de gemeente voldoende groen en bomen opnemen.

Meer bomen door herplant

De Liberalen vinden deze Actualisatie een stap in de goede richting en zijn benieuwd naar het resultaat waarmee het college gaat komen. Volgens wethouder Ali Dekker is de opdracht helder en wordt er gevraagd om een gelijkwaardige herplant. De Bomenverordening zal na aanpassing opnieuw in de raad besproken worden en dan wordt gekeken of er aan de verwachtingen wordt voldaan.

Lees hier de Motie Actualisatie Bomenverordening 31 okt 2019.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.