12 januari: Discussiebijeenkomst Plan Hoenderik

Nadat het lange tijd stil was rond dit plan, is het recent door het College opnieuw in discussie gebracht. Op deze bijeenkomst willen op een open manier de voors en tegens bespreken, en kijken welke randvoorwaarden eventueel zouden moeten gelden voor bouwen op deze locatie.
P21 heeft in 2018 al een voorlopig standpunt over deze kwestie ingenomen, u kunt dat hier terugvinden. Op niet al te lange termijn zullen de nieuwe plannen in de raad besproken worden.

Na afloop van de discussie kunnen de verhitte debatten worden afgeblust met een drankje, bij de P21 nieuwjaarsborrel.
Iedereen is van harte welkom op deze bijeenkomst.

Locatie, De Deel, Kampweg 2, Bunnik,

Tijd 15.00

Het aantal plaatsen is beperkt. Aanmelding wordt daarom aanbevolen via een reactie op deze pagina of via Facebook.

Reacties

 1. Leny Visser zegt

  Begrijp ik het goed dat het een voor iedereen toegankelijke bijeenkomst is, ook voor niet P21 leden?
  In dat geval heb ik wel belangstelling.

 2. Ann Meijer zegt

  Het was een geanimeerde discussie op zondagmiddag. Niet geheel duidelijk werd daar hoe de geschiedenis van het plan was. Nu lees ik op de website van de gemeente, de informatienota van 18-12-2019. Daarin is opgenomen hoe de extra woningbouw op verschillende momenten in de raad aan de orde is geweest in 2011, 2016 en 2017.
  Willen we als P21 hier afstand van nemen, dan zal het heel belangrijk zijn om te onderbouwen dat de huidige weilanden meer natuurwaarde hebben dan de beoogde openbare natuurontwikkeling die ter compensatie wordt gerealiseerd. De genoemde stapels literatuur over dat onderwerp zullen daar hopelijk input voor geven. Jammer dat die in eerdere fases niet ingebracht zijn, kennelijk.
  Nu heeft de raadsfractie/gemeente nog een lastige positie om zich terug te trekken van eerder vastgestelde kaders. Geen idee hoe dat juridisch zit.
  Dit stelt het gevoerde gesprek van zondag wel in een ander daglicht.
  Hoewel het niets afdoet aan de overwegende negatieve gevoelens over de geplande inbreuk op het open Rivierenlandschap. Ik hoop dat die gevoelens en stemming wel zwaarwegend zijn om voortschrijdend inzicht te steunen.

 3. Beste Ann,
  hier zit niets zorgelijks aan. De informatienota van de gemeente betreft alleen die gegevens die de gemeente zelf heel goed uitkomt. Wij zullen aan de fractie een lijst geven met allerlei andere relevante documenten en besluiten.

  De woningbouw is in de raad aan de orde geweest. Maar daarover is op geen enkel moment een kader dat op Hoenderik betrekking heeft vastgesteld. De informatienota geeft daarover ook een eenzijdig inzicht. Er zijn veel meer zaken vastgesteld, die gaan over natuur, landschap en recreatie gaan en die evengoed en meer richting geven.
  In de meest recente woningbouwvisie is Hoenderik genoemd in de categorie ‘zachte plannen’ ofwel zonder status…

P21 waardeert het als u een reactie geeft. Wel verwachten wij dat u zich aan algemeen geldende fatsoensnormen houdt.

Reageren?

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.